Praktisk information

Här hittar du lite praktiskt information som kan vara bra att veta för dig som medlem. Har du frågor eller om något känns oklart får du gärna kontakta oss i styrelsen.

Nycklar

Om en nyckel går sönder, eller om du råkat tappa bort en nyckel ska du höra av dig till vicevärden.

Köksfläkt/Ventilation

Samtliga lägenheter har egna frånluftskanaler i kök. Till dessa kan ni antingen ansluta en spiskåpa eller köksfläkt med eller utan kolfilter.
OBS! Inbyggnad av skåp eller fläkt som täcker kanalen måste göras på ett sätt som medgör att det går att komma åt den utan allt för stora ingrepp, för att möjliggöra rengöring.
Vid OVK-besiktning 2018 fick vi information om att frånluftskanal ej bör blockeras och därmed bör köksfläkt vara igång konstant på lägsta läget för att få rätt ventilation i lägenheten.
Vid renovering av kök rekommenderas därför att ni väljer en fläkt med ett ”tyst läge”.

Sälja din lägenhet

Om du planerar att sälja din lägenhet finns det lite saker som kan vara bra att tänka på. Antingen anlitar du en mäklare. Då får du hjälp med kontrakt och ansökan om medlemskap för den som köper din lägenhet.

Väljer du att sälja lägenheten privat kan du få färdiga kontrakt samt ett ansökningsformulär från föreningen. Hör av dig till styrelsen om du vill sälja lägenheten privat så hjälper vi dig med dokumentationen.

Kontraktet får du i tre exemplar. Styrelsen vill sedan ha ett underskrivet exemplar samt en medlemsansökan.

Tvättstuga

Föreningen har två moderna tvättstugor som du hittar på kortsidan av Generatorgatan 1, samt Tre Krokars Gata 20. Utanför tvättstugorna hittar du bokningslistor där du kan skriva upp dig på olika tider. I varje tvättstuga finns två tvättmaskiner, centrifug mm. Det finns även torkrum samt torktumlare att tillgå. Även mangel och strykrum finns.

Förråd

På vinden i varje trapphus hittar du förråd. Vanligtvis ärver du förrådet som ägarna innan dig hade. Se till att skaffa ett hänglås till förrådet. I källarna finns även matförråd.

Avfallshantering

Återvinningsstation finns i korsningen Magnetbacken/Grottvägen, nedanför V-Com.

För större avfall hänvisar vi till Björnhyttans återvinningscentral.

Parkering

Om du vill ha en parkeringsplats eller ett garage kan du ställa dig i kö. Det gör du enklast på den här sidan. Observera att det inte är tillåtet att parkera utanför portarna. Givetvis får du lasta i och ur bilen utanför porten, men att parkera där är inte tillåtet. Det kan förhindra åtkomst för blåljuspersonal och på vintern plogas dessa ytor så då gäller det att inga bilar står i vägen.

Vi har laddstolpar för elbil!

Verktyg

Föreningen har ett sortiment av verktyg som är möjliga att låna, bl. a. en hammarborr. Kontakta vicevärden om du vill veta mer om detta.