Praktisk information

Här hittar du lite praktiskt information som kan vara bra att veta för dig som medlem. Har du frågor eller om något känns oklart får du gärna kontakta oss i styrelsen eller vaktmästaren.

Nycklar

Varje lägenhet har två nycklar. Om din nyckel går sönder, eller om du råkat tappa bort en nyckel ska du höra av dig till vaktmästaren.

Sälja din lägenhet

Om du planerar att sälja din lägenhet finns det lite saker som kan vara bra att tänka på. Antingen anlitar du en mäklare. Då får du hjälp med kontrakt och ansökan om medlemskap för den som köper din lägenhet.

Väljer du att sälja lägenheten privat kan du få färdiga kontrakt samt ett ansökningsformulär från föreningen. Hör av dig till styrelsen om du vill sälja lägenheten privat så hjälper vi dig med dokumentationen.

Kontraktet får du i tre exemplar. Styrelsen vill sedan ha ett underskrivet exemplar samt en medlemsansökan.

Från och med 2014 tillkommer en överlåtelseavgift på 400 kr som betalas av köparen.

Tvättstuga

Föreningen har två moderna tvättstugor som du hittar på kortsidan av Generatorgatan 1, samt Tre Krokars Gata 20. Utanför tvättstugorna hittar du bokningslistor där du kan skriva upp dig på olika tider. I varje tvättstuga finns två tvättmaskiner, centrifug mm. Det finns även torkrum samt torktumlare att tillgå. Även mangel och strykrum finns.

Förråd

På vinden i varje trapphus hittar du förråd. Vanligtvis ärver du förrådet som ägarna innan dig hade. Se till att skaffa ett hänglås till förrådet. I källarna finns även matförråd.

Föreningen har även ett begränsat antal större förråd/lokaler som går att hyra som medlem. Kontakta vaktmästaren om du vill veta mer om detta.

Avfallshantering

Återvinningsstation finns i korsningen Magnetbacken/Grottvägen, nedanför V-Com.

För större avfall hänvisar vi till Björnhyttans återvinningscentral.

Parkering

Om du vill ha en parkeringsplats eller ett garage kan du ställa dig i kö. Det gör du enklast på den här sidan. Observera att det inte är tillåtet att parkera utanför portarna. Givetvis får du lasta i och ur bilen utanför porten, men att parkera där är inte tillåtet. På vintern plogas dessa ytor så gäller det att inga bilar står i vägen.

Verktyg

Föreningen har ett sortiment av verktyg som är möjliga att låna, bl. a. en hammarborr. Kontakta vaktmästaren om du vill veta mer om detta.