Uppdatering om gemensamt bredband och TV via Telia

Vi har nu mottagit de nya Bredbands Routrarna och TV mottagarna från Telia. Vi i styrelsen kommer därför finnas tillgängliga på föreningens kontor på kortsidan av Generatorgatan 3A för att dela ut dessa till er på följande tider:
 Tisdag den 24:e Nov kl 18-20
 Torsdag den 26:e Nov kl 18-20
 Lördag den 28:e Nov kl 10-13

Start för nya avtalet:
Det nya avtalet kommer börja gälla den 1 december 2020. Det finns med pedagogiska
instruktioner för hur man kommer igång med den nya utrustningen själv – men önskar man hjälp att komma igång så har alla boende har rätt till installationshjälp. Önskar någon hjälp så beställs det via Telias Kundtjänst och en tekniker kommer då ut och kopplar in Bredband, TV och Bredbandstelefoni. Allt kommer fungera från och med 1 december, så om ni vill ha ut
installationshjälp kan ni ringa Kundtjänst och beställa det 1/12 eller senare. Likaså gäller för er som idag har t.ex. bredband men inte TV från Telia, så kommer ni efter den 1/12 kunna aktivera övriga tjänster genom att ringa Kundtjänst eller aktiverar det via www.telia.se/aktivera.

Ett beslut ni behöver göra:
Då anslutningspunkten till bredbandsroutern i våra lägenheter sitter i hallen, medan TV
mottagaren lämpligen placeras i vardagsrummet, kommer ni behöva välja hur ni vill koppla
samman dessa två apparater. Ett alternativ är att köpa Telias lösning för trådlös TV som heter
AirTies – dessa enheter beställs direkt av Telia och kan installeras av Telias tekniker. Ett annat alternativ är att köpa en wifi‑förstärkare (repeter) från t.ex. TP-link, ASUS eller Netgear som kan göra samma sak till en lägre kostnad, men som Telia inte hjälper till att installera.
På våran hemsida kommer vi lägga upp instruktioner på hur man kan installera två exempel:
TP-Link RE305 och ASUS RP-N12. Samma instruktioner borde även fungera om ni väljer att gå upp lite i pris och t.ex. köper en ASUS RP-AC55 eller TP-link RE450 istället. Ett tredje alternativ är att köpa en lång nätverkskabel som dras mellan hallen och vardagsrummet – lämpligen genom att samtidigt sätta upp en självhäftande kabelkanal att dra denna i.
Vi har valt att inte bestämma åt er vilken av dessa lösningar som är bäst och göra lika för alla – då vi tror att inte alla medlemmar föredrar samma lösning. Känner ni er osäkra så kan ni alltid vända er till Telia och köpa deras lösning som då också kan installeras av dem.